Cryptodiefstal

‘Cryptomunten’; een term die u de laatste jaren ongetwijfeld al eens hoorde passeren. Bij deze digitale munten is door middel van een blockchain elke transactie zichtbaar. 

In combinatie met de talrijke mogelijkheden die het internet biedt, zorgt deze digitale munt voor een zekere kwetsbaarheid. Daarom is het belangrijk dat u oppast voor criminelen die vaak moeiteloos met uw crypto aan de haal kunnen gaan. 

Merkt u op dat er cryptomunten uit uw wallet verdwijnen? Dan is het mogelijk dat hackers uw cryptovaluta overmaken naar hun eigen wallet. Dergelijke praktijken gebeuren soms door een wachtwoord dat makkelijk gekraakt kan worden, of het kan zijn dat een professionele hacker malware installeerde op uw computer en zo uw wachtwoord gewoon zichtbaar maakt. 

Daarnaast is het mogelijk dat u te maken krijgt met cryptojacking: criminelen installeren dan een programma op vaak bezochte websites waarmee ze kunnen ‘minen’ via uw computer wanneer u de website bezoekt. Cryptomunten ontstaan namelijk niet vanzelf, u moet ze ‘minen’ door uw computer complexe berekeningen te laten uitvoeren. 

Bekijk hier een echte situatie van hoe een exchange (Bitfinex) werd gehackt.

Tip: bedenk steeds een moeilijk wachtwoord met tweefactor-authenticatie, en installeer een degelijke firewall en up-to-date antivirus of antimalwareprogramma. Om cybercriminaliteit tegen te gaan, is het belangrijk dat u uw plugins en computersoftware up-to-date houdt. 

Neem gerust contact op voor meer informatie over fraude betreffende: Bitcoin BTC, Ethereum ETH, Binance BNB, Ripple XRP, Cardano ADA, Solana SOL, Polkadot DOT, Dogecoin DOGE, Polygon MATIC,...